Demens-ugen

Husk livet

Husk livet.

Hvert år dedikerer TV 2 en uge til at sætte fokus på demens. For at promovere ugen, laver TV 2 en film under budskabet Husk Livet.

Til årets film ønskede vi at finde en person, der havde oplevet eller gjort noget ekstraordinært, men ikke kunne huske det, for at vise at selv de mest uforglemmelige øjeblikke kan forsvinde.

Vi fandt Bjarke Gundlev, en tidligere fodboldlandsholdspiller og 3 gange mester med fodboldklubben AGF. Intet af dette kunne han desværre huske. For at give ham og hans datter chancen for at genopleve disse oplevelser tog vi udgangspunkt i studier, der viser at demente, kan genopleve minder, hvis de hører eller ser noget der minder dem om den tid minderne er fra.

Fik minderne tilbage.

Vi genskabte derfor hans sidste kamp i lyd og fik lov til at afspille den på Aarhus Stadion hvor kampen blev afviklet. Vi inviterede derefter Bjarke og hans datter til at komme ind på banen, i håbet om at lyden og omgivelserne ville give ham minderne tilbage. Det gjorde de, og for en stund kunne Bjarke huske sit hold, kollegaer og at han var dansk mester i 1960.

Mere end 70% af alle danskere har set filmen og hele 50% af danskerne svarer, at de kan huske, at Demens har været behandlet i de danske medier.

© TV 2 MARKETING 2017. ALL RIGHTS RESERVED.